24.05.2012 г. 08:05:58 ч. | Прочетена 184 пъти

Виетнамец твърди, че не е спал през последните 38 години


Виетнамец твърди, че не е спал през последните 38 години

Виетнамецът Ngoc Thai е екстремен случай на инсомния. Той твърди, че не е спал пред последните 38 години. Мъжът казва, че след тежка битка с изкарана треска, загубил способността си да заспива, което съвсем не е полезно за него. В последните си интервюта, Ngoc казва, че първоначално е започнал да се чувства раздразнителен от липсата на сън. Опитал много неща, включително медитация и употреба на алкохол, но нищо не помогнало. Доктори преглеждали неколкократно състоянието му, но всичко със здравето му било наред.

Мъжът е фермер и въпреки липсата на сън, той все още е способен да върши всичката работа около фермата си, дори започнал да извършва допълнителни дейности, тъй като имал свободно време и през нощта. Това, което лекарите все още не са изследвали обаче е, дали пациентът им действително не спи. Макар многото репортажи и материали из медиите за неговия случай, никой не е проследил дали твърденията му са реални.

Някои лекари смятат, че много от страдащите от имсомния хора спират да правят разлика между това, когато си буден и когато си заспал, така че, когато те си мислят, че просто си почиват, всъщност изпадат в "микро" дрямка.

Източник:hotarena.net


Снимка: hotarena.net


Редактор:
38 38 47 47

Подобни новини


Коментирай свободно: